We helpen mensen
verhuizen sinds 2004
Internationaal-verhuisadvies.be is onderdeel van Sirelo

Bespaar tot wel 40% op je verhuiskosten

Ontvang tot 5 gratis offertes van verhuisbedrijven

Gratis en zonder verplichtingen
Onze service helpt dagelijks meer dan 200 mensen verhuizen
Een netwerk van meer dan 500 verhuisbedrijven
100% gratis service, zonder verplichtingen

Intercontinentaal verhuizen

Intercontinentaal verhuizen is erg complex. Er komt veel bij kijken en het gebeurt dan ook snel dat er zaken over het hoofd gezien worden.

Transport per schip of per vliegtuig
Een verhuizing tussen twee continenten wordt gekenmerkt door het vervoer in stalen zeecontainers of in houten kisten. De goederen worden geladen door een verhuizer in het land van herkomst en gelost door een buitenlandse verhuizer op de bestemming. De Belgische verhuizer dient dus te beschikken over betrouwbare contacten met buitenlandse verhuisbedrijven.

Specialisten
Om dit soort verhuizingen goed uit te voeren dient de Belgische verhuizer alles te weten over het zeewaardig verpakken en verschepen van de goederen. Gespecialiseerde Belgische verhuizers hebben de juiste contacten bij de containerrederijen, douane en betrouwbare lokale verhuizers in ‘den verre’. Hij beschikt over speciaal opgeleide meertalige medewerkers die de verhuizing op de voet volgen. Bovendien kan een gespecialiseerde verhuizer door regelmatige verhuizingen via zijn agenten betere prijsafspraken maken.

Verhuisproces
Een verhuizing bestaat globaal gesproken uit inpakken, laden, transport en lossen, uitpakken.

Inpakken
De inboedel dient zeer vakkundig verpakt te zijn, aangezien de lading behoorlijk kan bewegen tijdens het laden en / of lossen van de vliegtuigen of schepen in de havens. Voorafgaand aan de verhuizing worden de kleine goederen in dozen en kleding in garderobedozen gedaan. Met name kostbare goederen zoals schilderijen of antiek worden op vakkundige wijze verpakt, soms in speciale houten kratten. U kunt ervoor kiezen om een deel zelf te doen, zodat u aanmerkelijk bespaart. De demontage van grote meubelen kan desgewenst ook door de verhuizer gedaan worden.

Laden
De verhuizer zal de inboedel op de aangegeven datum in de verhuiswagen of zeecontainer laden. Bij het laden is het cruciaal dat de goederen goed gestuwd worden, zodat bij transport geen schade kan ontstaan. Ervaren internationale verhuizers zorgen voor een gedetailleerde inventarislijst en merken de goederen met nummers.

Transport
Met de lucht geveerde verhuiswagen worden de goederen vervolgens verzameld bij de opslaglocatie van de verhuizer. In geval van tussentijdse opslag worden de goederen in het pand geplaatst. Soms combineert de verhuizer uw verhuizing met een aantal andere verhuizingen om uw kosten te drukken.

Lossen
Het lossen van de intercontinentale verhuizing wordt gedaan door de verhuizer in het land van bestemming. Deze verhuizer is door uw Belgische verhuizer geselecteerd en geïnformeerd. De verhuizer haalt uw container vanaf haven of vliegtuig en zorgt voor aflevering. Op basis van de inventarislijsten worden de goederen gecheckt.

Uitpakken
Bij het lossen worden de goederen en de meubelen in de juiste ruimte geplaatst. Het uitpakken wordt meestal door de eigenaar gedaan, die alles zelf wegzet. Montage van de gedemonteerde meubelen kan door de verhuizers verzorgd worden.

Waarom Internationaal-verhuisadvies.be

Bespaar

Bespaar tot wel 40%

Gratis

100% gratis service en geen verplichtingen

Snel/gemakkelijk

Bespaar tijd, het duurt maar 1 minuut

Beoordelingen

Vergelijk verhuisbedrijven gebaseerd op prijzen en beoordelingen

Stressvrij verhuizen

In 3 snelle/gemakkelijke stappen
Vul je verhuis gegevens online in
Geef ons zoveel mogelijk informatie over je verhuizing. Op deze manier kunnen de verhuizers je de meest nauwkeurige offerte opsturen.Ontvang tot 5 offertes met beoordelingen
Na het invullen van het formulier ontvang je tot 5 gratis en vrijblijvende offertes. Deze ontvang je telefonisch of per e-mail.Vergelijk offertes en beoordelingen en maak je keuze
Als je de offertes hebt ontvangen, kun je alle prijzen vergelijken en kiezen welke optie het beste bij jou past. Op deze manier bespaar je tot wel 40%!

Ontvang 5 gratis offertes

Veelgestelde vragen

+
Wat kost een verhuizing?
Iedere verhuizing is uniek, daardoor is een schatting van de kosten vrijwel nooit accuraat. Daarom hebben we voor jou een snelle en gemakkelijke manier gecreëerd om offertes te ontvangen speciaal voor jouw verhuizing. Je hoeft alleen het bovenstaande formulier in te vullen, waarna je tot 5 gratis offertes ontvangt van verhuisbedrijven.
+
Hoe ontvang ik offertes?
Door het invullen van het offerteformulier zullen we je aanvraag koppelen aan maximaal 5 geschikte verhuisbedrijven in onze database. Deze zullen je offerte-aanvraag ontvangen en zullen je vervolgens offertes opsturen.
+
Ik moet verhuizen. Wat moet ik doen?
Afhankelijk van de grootte van de verhuizing is de eerste stap vaak het kiezen van het juiste verhuisbedrijf. We raden je aan om altijd verhuisbedrijven te vergelijken, omdat iedere verhuizer andere prijzen hanteert. Door het invullen van ons offerteformulier kun je gratis offertes van maximaal 5 verhuisbedrijven ontvangen.
+
Hoe vind ik een verhuisbedrijf?
Door simpelweg ons formulier in te vullen ontvang je contactgegevens van maximaal 5 verhuisbedrijven die jouw verhuizing kunnen doen. Je zult het eerste contact hebben binnen een werkdag.
Ontvang 5 gratis offertes